Image

„Ha az ember homoki bort iszik, egészen apró csillagszemcsékkel telik meg, s ezek a szemcsék az ember vérében táncolnak, mint a megelevenedett Tejút.”
Hamvas Béla


Borászatunk 1992 óta működik Ásotthalmon, Magyarország déli részén, A Duna és a Tisza között. Jelenleg 38 ha szőlő területen gazdálkodunk.

A Csongrádi borvidék legdélibb csücskében fekvő területeinken a napsütéses órák kiemelkedően magas számának, a löszös homoktalaj egyedi összetételének és lelkiismeretes munkánknak köszönhetjük a boraink alapanyagául szolgáló szőlő kiváló minőségét. Borászatunkban kizárólag saját területünkön termett szőlőt dolgozunk fel, és készítjük borainkat látogatóink megelégedésére.

A homokos talajon nem túl savas, elég tüzes, a mindennapi fogyasztásra közkedveltségnek örvendő borok készülnek. Zamatosak, testesek, fajtajellegesek. Borainknak elsősorban nem a talaj, hanem a szőlő fajta adja meg a zamat jellegét.
 
Termesztett szőlőfajtáink a karakteres savtartalmú Rajnai rizling, a gyümölcsös és vadvirágos Chardonnay és az intenzív illatú Ottonel muskotály. Új telepítésű területünkön A Zöld veltelini és a Cserszegi fűszeres szőlők járulnak hozzá fajtaválasztékunk bővítéséhez. Kékfrankos szőlőből pedig elegáns rózsaszín küllemű, nagyon finom gyümölcsös aromavilágú rosé bort készítünk.

Borainkat reduktív és hagyományos technológiával készítjük, melyek minőségéről hazai és nemzetközi borversenyeken rendszerint elért szép eredményeink tanúskodnak.
Pincészetünkben lehetőséget biztosítunk családi ünnepségek vagy céges összejövetelek rendezésére. Igényes tölgyfa bútorokkal berendezett borbemutató helyiségünkben 40 főig fogadunk csoportokat. A borbemutató mellett igény szerint hideg és meleg ételek gazdag választékával állunk vendégeink szolgálatára.

 

ELÉRHETŐSÉGEK

Image

Tóth Pincészet

Vitifarm Kft.

E-mail: vitifarm@gmail.com

Tel.:
+36 30/273-7997

Cím: 6783 Ásotthalom Királyhalmi u. 59.

Nyitvatartás:
hétköznap 7.00-16.00 óráig