FELLÉPŐK

46. BOGLÁRI SZÜRETI FESZTIVÁL 2023. 08. 17-20. - BB Nagyszínpad

Kozmix

Augusztus

A 27 éves Kozmix, kilenc megjelent stúdióalbummal, több, mint két és fél évtizednyi slágerrel, számos szakmai és közönségdíjjal írta be magát az elektronikus zene nagykönyvébe. Élő fellépéseik legendás hangulata, épp úgy jellegzetes motívummá vált, mint dalaik eklektikus világa és dinamikája. Ezzel együtt slágereik, nem ragaszkodnak műfajukhoz, így sikerrel keresztezték dalaikat, egy-egy nagyobb koncert-show erejéig, szimfonikus- vagy swing és jazz elemekkel. Különleges hangulatú koncerteket is adtak az Óbudai Danubia- és a Studio 11 Ensemble zenekarok kíséretében. Legutóbbi kerek évfordulójukat pedig egy közel három órás, önálló, jubileumi nagykoncerttel és világszínvonalú show-al ünnepelték meg a Budapest Sportarénában.

Ocho Macho

Augusztus

Az idén 20 éves Ocho Macho zenekar meghatározó és egyben hiánypótló szerepet tölt be a hazai zenei szcénában. A szombathelyi gyökerekkel rendelkező „nyolc macsó” az ország elsőszámú hangulatfelelőse, a fesztivál- és klubélet megkerülhetetlen szereplője, a városi rendezvények népszerű fellépője. Nagyszabású, élő koncertjeik rendszerint hatalmas tömegeket mozgatnak meg, ahol az önfeledt szórakozásé és a felejthetetlen zenei élményé a főszerep. Olyan nagysikerű slágerek fűződnek a banda nevéhez, mint a YouTube-on már 40 milliós nézettségű „Jó nekem”, a szintén közönségkedvenc „El Mundo Fantástico”, a Kowalsky közreműködésével készült „Képzeld el másképp”, és még sorolhatnánk. A srácok lételeme az alkotás, így közönségük sosem marad friss felvételek nélkül. A háromszoros platinalemezes, Fonogram-jelölt Ocho Macho életében a 2015-ös év mérföldkőnek számított, hiszen a „Nagy-Szín-Pad!” tehetségkutató nyerteseként lehetőséget kaptak többek között a VOLT és a SZIGET Fesztivál nagyszínpadán is fellépni – utóbbin Robbie Willams előtt. Majd 2016-ban ők képviselték hazánkat a 30. Eurosonic Fesztiválon Hollandiában, ahol szintén óriási sikert arattak. A legnagyobb elismerést számukra mégiscsak az a hatalmas szeretet jelenti, amit a hűséges hazai és határon túli közönségüktől kapnak.

A Kutya Vacsorája

Augusztus 18. - 22.00

A Kutya Vacsorája a magyar undergound muzsika egyik fényezetlen sarokköve, egy exkluzív zenei labor. Varga Livius helyenként filozofikus máskor ironikus szövegei mellett a hazai alternatív muzsikusok supergroupja húzza a zenei stílusokon átívelő talpalávalót. A zenekar jelenleg negyedik lemezén dolgozik, melynek egyes számait már a nyár folyamán is hallhatjuk.