
Célunk az ismert kézműves borászatok közé bekerülni, és közösen eredményeket elérni a magyar borfogyasztók körében. A legjobb minőségben, évről évre jobb borokat készíteni, kerekebb íz-illat világgal. A célunk, hogy a borfogyasztók jó szájízzel és elégedetten távozzanak családi borászatunktól egy-egy kóstoló után.
A Tarján Családi Borászat 2019-ben alapult, akkor még Peti Pince Zamárdi néven. Családi borászatunk kézműves borászat irányvonalát követi, ahol a reduktív és oxidatív technológiát alkalmazzuk. Az alapító tulajdonos-borász, Tarján Péter, 0,6 hektáron saját termelésű Zöld Velteliniből és Zweigelt szőlőből készítette első borait 2019-ben. A borászatunk az első évben az egyik borvidéki borversenyen indult el, nagy izgalommal vártuk az eredményt. Végül, ezzel a tétellel aranyérmet szereztünk.
A Tarján Családi Borászat 2019-ben alapult, akkor még Peti Pince Zamárdi néven. Családi borászatunk kézműves borászat irányvonalát követi, ahol a reduktív és oxidatív technológiát alkalmazzuk. Az alapító tulajdonos-borász, Tarján Péter, 0,6 hektáron saját termelésű Zöld Velteliniből és Zweigelt szőlőből készítette első borait 2019-ben. A borászatunk az első évben az egyik borvidéki borversenyen indult el, nagy izgalommal vártuk az eredményt. Végül, ezzel a tétellel aranyérmet szereztünk.
Amikor rákérdeznek a vállalkozásunk előéletére
Sokan csodálkozva és mosolyogva szokták hallgatni a történetünket, hogy borászatunk első generációs. A családban nem foglalkozott senki sem szőlőtermesztéssel, sem bortermeléssel. Teljesen autodidakta módon vágtam bele. Etyeken kezdtem a szakmát, ott sajátítottam el a borkészítést és a szőlőtermesztés fortélyait, szintén kézműves borászatban. A borászatunkat a kezdetek óta igyekszünk a korhoz és időhöz folyamatosan fejleszteni, igyekszünk a legjobb technológiát alkalmazni, hogy mikor melyik eljárással készítsük a borokat.
Az első borok elkészültekor, amikor a borászat indult, még csak a borvásárlás előtt kóstolták meg a megvásárolni kívánt borokat, mivel 2 fajta bor állt a rendelkezésünkre, így még nem lehetett konkrét kóstolóprogramot szervezni. Ahogy az időben haladtunk előre, több bor lett és több fajta is.
Az első borok elkészültekor, amikor a borászat indult, még csak a borvásárlás előtt kóstolták meg a megvásárolni kívánt borokat, mivel 2 fajta bor állt a rendelkezésünkre, így még nem lehetett konkrét kóstolóprogramot szervezni. Ahogy az időben haladtunk előre, több bor lett és több fajta is.
2023 a nagy vízválasztó, azóta több és több kóstolót tudunk tartani. Évről évre változtatunk és próbálunk ki új fajtákat, amiket a kedves vendégek is szívesen fogyasztanak.
Vannak már olyan fajták, amelyek megmaradnak és közkedvelt tételek nálunk.
Az egyik ilyen 4-es csokorba tartozik az Irsai Olivér, Zöld Veltelini, Kékfrankos Rozé, valamint a vörösborunk.
A 2024-es évjáratban már van két új fajta, az Olaszrizling és Rajnai Rizling. Ezek közé a fajták közé szeretnénk még egy Sauvignon Blanc-t, Pinot Blanc-t, Pinot Noir-t.
Szeretnénk ezzel a bemutatkozóval borászatunk rövid történetét bemutatni, és több viszonteladóhoz, vásárlóhoz, borfogyasztó vendéghez eljuttatni borainkat.
Reméljük, hamarosan találkozunk egy kóstolón, és viszonteladói partnerként egy sikeres együttműködés veszi kezdetét.
TARJÁN CSALÁDI BORÁSZAT
BALATONBOGLÁR - PLATÁN STRAND
ELÉRHETŐSÉGEK
Tarján Családi Borászat
Tarján Péter E.v
Cím:
8621 Zamárdi Rétföldi utca 54.
Telefonszám:
+36 20 283 85 58
Weboldal: tarjanboraszat.hu
E-mail: tarjancsaladiboraszat@gmail.com