Image
A Szabadkai Pincészet családi vállalkozás, megálmodói és létrehozói Szabadkai Tamás és Szabadkai Ákos. Feleségeink, Éva és Viki mindenben segítenek és aktívan közreműködnek a pincészet életében. Télen-nyáron, szőlőben-pincében, munkában-családban.

Zámolyon, a Móri Borvidék településén 2009-ben kezdtünk el szőlészettel, borászattal foglalkozni. Eleinte kedvtelésből, nagyszüleinktől örökölt két kisebb területen. Evés közben jött meg az étvágy. Egyre jobban elmélyedtünk minden részletben, fejlesztettük tudásunkat és lassanként bővítettük területeinket, pincénket.

A régi családi területünkön található a Rizlingszilváni, valamint Kékoportó (Portugieser) szőlőnk, ami például a rozé borunk kiváló alapanyaga.
A további területeken már termő, idősebb ültetvények élnek és új fajták is kerültek telepítésre. Összességében Chardonnay, Királyleányka, Ezerjó, Rajnai rizling, Generosa, Pinot Noir, Kékfrankos, Zenit fajtákkal dolgozunk.
A borok forgalmazása 2016-ban kezdődött. A 2017-es évjáratig 4-5 fajtából álló szortiment a 2018-as évtől kilenc forgalomba hozott borra bővült.
Az elmúlt három évben  nemzetközi, országos, borvidéki megmérettetéseken (HNT Országos Borverseny, Magyar Borkiválóság program, Móri Borvidéki Borverseny, NAK Fejér Megyei Borverseny) csak arany és ezüst minősítéseket értünk el. Hiszünk abban, hogy jó úton haladunk és olyan egészséges, élvezetes borokat készítünk, amiben sok ember örömét és kedvét leli.
A Szabadkai Pincészet családunkat, hagyományainkat, szeretetünket, munkánkat, elhivatottságunkat, terveinket és álmainkat testesíti meg.

ELÉRHETŐSÉGEK
Szabadkai Pincészet

Zámoly-Vino Kft.

Cím: 8081 Zámoly, Csalogány utca 26

E-mail:
info@szabadkaipinceszet.hu

Tel.:
+36 30 197 6803


Weboldal: szabadkaipinceszet.wineshop.hu

Facebook: facebook.com/8081.szabadkai.pinceszet

Instagram:
instagram.com/szabadkaipinceszet