Image
“Palackba zárt élvezet!”

Mottónk tükrében egy első generációs családi pincészet áll, a Szekszárdi borvidék szívében, elköteleződve a minőségi magyar borok iránt, megfűszerezve fiatalossággal, lendületes életérzéssel ami mosolyt csal az arcokra az első korty bor után.

“Eleinte hobbinak indult, majd kinőte magát egy vállalkozássá. Pincészetem 2020 ban indítottam el, egyetemi tanulmányaim mellett.
A Covid miatt nehéz volt piacot találni, de végül Pest megyében és Tolna megyében dohányboltok, vegyesboltok, vendéglátó egységek polcaira kerültek boraim.
Termékeim között friss, gyümölcsös, könnyű, finom fehér, rozé-és vörösborok, valamint érlelt, testesebb vörösborok találhatóak, melyekhez
folyamatosan új borkedvelőket, partnereket keresek, hogy minél szélesebb körben elérjenek a fogyasztókhoz, azt megkóstolhassák megismerjék, megszerethessék”
/ Nyikos Dániel – Tulajdonos, borász /
 
A Szekszárdi dombság löszös- agyagos- meszes talaja, a néha már mediterrán éghajlatra jellemző időjárás, a magas 2000 óra/év körüli napfénytartam, a 600 mm körüli csapadékmennyiség, és a völgyenként eltérő mikroklíma rengeteg remek lehetőséget biztosít számunkra, hogy kiváló szőlő termésből, kiváló és ízletes bort varázsoljunk a poharakba.
Ezeken a kedvező adottságokon, kis szőlőterülettel rendelkezünk a Virághegyen. Az onnan szüretelt szőlő mellé, a borvidékről, általunk ismert megbízható termelőktől  vásárolunk különböző fajtákat, hogy széles
és minden igényt kielégítő kínálatot tudjunk tartani. Évente körülbelül 8-10 ezer palackot állítunk elő többféle szőlőből, így tételeink pár ezres palackszámúak.

Pincészetünk Szekszárd – Szőlőhegyen, Tóth-völgyben található. Borainkat, itt, egy felújított présházban készítjük. Ide, 2018-ban 2 kupola, 2019-ben, pedig 1 kupola került kialakításra. Ezek a dombban 8 méter mélységben helyezkednek el. Itt a jövőben borkóstolókat tervezünk tartani, erősítve a borászat-fogyasztó közötti kötetlen viszonyt.
Célunk, hogy mindenki számára legszélesebb körben, elérhető, minőségi, finom bort készítsünk, sok féle köntösben, hogy mindenki megtalálja, megismerje, megkedvelje a számára legkedvesebbet kínálatunkból.

Erre fektetjük a legnagyobb hangsúlyt, a szőlő érésétől egészen a palackból kitöltött pohár borig.

ELÉRHETŐSÉGEK


Nyikos Pincészet

E-mail: hello@nyikospinceszet.hu

Tel.:
+36 30 495 1551


Székhely

Cím: 7100 Szekszárd, Muskátli köz 3.


Weboldal: nyikospinceszet.hu

Facebook:
facebook.com/nyikospinceszet