Image
Attila Borbirtok
Az Attila Birtokot Ádám Beáta családi gazdálkodó üzemelteti. A családi gazdaság tagja a férj, Takács Attila és a három fiúgyermek Bendegúz, Kolos és Botond. A szülők származása igen sokrétű. Beáta egy bunyevác-magyar, míg Attila egy sváb-kun-székely vérvonalat tudhat magáénak, így egyesítve a családban öt nép tulajdonságait.
 
Az Attila Birtok Szekszárdtól 4 km-re, a Baranya völgy egy külön részén terül el, melyet Kis-Baranyának neveznek. A völgy aljában helyezkedik el a Tanya, amely otthont ad a borraktárnak és a Vadász apartman található itt. A Tanyáról a völgy alját átszelő szurdik fölött egy gyalogos híd vezet a völgy másik oldalára, ahol a borászat épülete áll. Az Attila Birtok alkalmas kisebb céges, családi rendezvények, baráti találkozók lebonyolítására. A Birtokon 22 főt tudunk elhelyezni kényelmesen, 2 ágyas szobákban. Ez a kis csapat komfortosan elfér a Bor-teremben, ahol az étkezés mellett még táncolni is marad elég hely.
A család 14 hektár szőlőterületen gazdálkodik, melyek a Baranya völgyben, a Bodzásban és Faluhelyen helyezkednek el. A Birtok csak vörös szőlőt termel és ebből készíti borait.
 
Kétfajta rozét készítünk. A Xandra rozé Zweigeltből készül. Friss, gyümölcsös, üde, játékos, a fiatalok kedvenc itala. Nevét a keresztlányunkról kapta. A Beja rozé kékfrankos szőlőből készül, ami igazi szekszárdi fajta, kemény, feszes, mindent kibíró. Testes, gyümölcsös, meggyes rozébor. A Kadarka jellegzetesen szekszárdi, különleges vörösbor. A Bodzás dűlőben termett, hagyományos kadarka. Ezt itták őseink évszázadokon keresztül. Jellegzetes szín és könnyed gyümölcsös íz jellemzi. Készítünk belőle fehér bort is, ami egy igazi különlegesség.
 
A Botond cuvée Cabernet sauvignon és Kékfrankos háziasításával készült, mégis könnyed vörösbor. A visszafogott hordós érlelés miatt megőrizte könnyedségét és a szőlőfajtákra jellemző ízvilágát. Botond a legfiatalabb fiúgyermekünk neve. 
 
A Kolos cuvée egy szekszárdi bikavér, Cabernet sauvignon, franc, kékfrankos és kadarka háziasításával készült vörösbor.  Zamat kavalkádnak is nevezhetjük, de mégis komoly, erőteljes vörösbor, tele élettel, sokszínű, játékos, mint középső fiunk, Kolos.
A Cabernet franc több, mint 1 évig tölgyfahordóban érlelt, jellegzetes zamatú vörösbor. Íze kellemesen fanyar, nagy extrakt tartalmú, bársonyos, sötét bíbor színű bor. Nálunk a Franc kicsit könnyedebb ivású, lágyabb, mint máshol. A Cabernet sauvignon 14 hónapig tölgyfa hordóban érlelt nagyobb testű vörösbor, mely pincészetünk legerőteljesebb bora. A Bendegúz kékfrankos válogatás egy különleges bor, egy régi kékfrankos szőlőterületről szüreteljük a Bodzás völgyben, melyet kiemelten kezelünk. Termésritkítással és sok kézi munkával óvjuk a tőkéket és csak hat fürtöt szüretelünk tőkénként. A bort egy évig tölgyfahordóban érleljük. Ez a Kékfrankos komoly arca. Ez a bor legidősebb fiunkról kapta a nevét.

ELÉRHETŐSÉGEK


Attila Birtok

E-mail: bea@attilabirtok.hu

Tel.: +36 30 578 1722


Az Attila Birtok Szekszárdon, a Baranya-völgyben található.
Szekszárdot a Sárköz utcán elhagyva végig autózunk a Csatári-völgyön.
A völgy végén van egy buszforduló. A buszfordulónál tovább egyenesen haladva kb. 300 méterre a bal oldalon található a Tanya sárga épülete.
Itt az udvarban és a Tanya melletti parkolóban lehet parkolni és gyalog, a hídon át, a szőlők között lehet átmenni a Borászatba.


Weboldal: attilabirtok.hu

Facebook:
facebook.com/attilabirtok