Image
"A Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig gondozzuk az ültetvényeinket. A szőlőben és a pincében a család három generációja dolgozik azért, hogy a szőlőből eredő, gyümölcsös zamatokat minél teljesebb formájukban megőrizzük a borokban. A balatoni nyarat zárjuk palackba."
Bujdosó Ferenc

Boraink
Matróz
Ezeknél a boroknál elsődleges szempont a fajták gyümölcsös karakterének kiemelése. Éppen ezért tartályos erjesztést és érlelést alkalmazunk, és csavarzárat használunk. Ebben a családban készítjük a Kapitány Irsai Olivért, Horgony Chardonnay-t, Sextáns Rajnai Rizlinget, Csomó Sauvignon Blanc-t, Iránytű Szürkebarátot, Torony Olaszrizlinget, Kormány Sárga Muskotályt, Mentőöv Rosét és egy vörösbort, a Sirály Merlot-t.

Kormány
Már komolyabb beltartalom jellemzi az ide tartozó borainkat, a Cirkálót, a Katamaránt, melyek két fajta házasításával készülnek.


Ezek a borok részben hordós érlelésűek, a Cirkálót is finomseprőn tartjuk, a Katamarán pedig minimum egy éves hordós érlelés után kerül palackba. Kalóz Kékfrankosunk, a fajta könnyedebb, gyümölcsös arcát mutatja meg.

Klasszikus
Ezek a boraink válogatott alapanyagból készülnek. Még magasabb minőségű házasítás a Nemere és a Sirocco borunk, előbbinél a tétel legalább fele kap hordós érlelést, míg a vörösnél a teljes bor. Ebbe a családba tartozik még a sárga muskotályból készített természetes édes borunk a Tramontána.

Buborék
A pezsgőkészítésnek komoly hagyományai vannak a környéken, és a családunk is szereti a buborékos borokat. A könnyedebb kategóriában készítjük a Kék és Zöld névre keresztelt rozé és fehér gyöngyözőborainkat, melyek a nyár slágerei. A Bujdosó nevet viselő tradicionális pezsgőnknél pedig az eleganciát szeretnénk a dél-balatoni gyümölcsösséggel ötvözni.


ELÉRHETŐSÉGEK


Bujdosó Pincészet

Cím: 8638 Balatonlelle Várszói út

 Vinotéka nyitvatartás

Nyitvatartás: H-P: 8:00-16:00 óráig, SZ: 9:00-16:00 óráig

Szemes Vinotéka nyitvatartás

Nyitvatartás: Csütörtök-Péntek-Szombat: 8:00-17:00 óráig


Weboldal: bujdoso.com

Facebook: facebook.com/bujdoso.szolobirtok.pinceszet